Karjala DNA -projekti

Karjala DNA -projekti on tarkoitettu niille DNA-harrastajille, joiden juuret johtavat Luovutettuun Karjalaan. Siihen (niin kuin muihinkin DNA-projekteihin) liittyminen on ilmaista. Liittyä voi DNA-testin tilaamisen jälkeen.

Vuoden 2018 lopulla projektiin oli liittynyt 1477 testin tehnyttä harrastajaa. Facebookin Karjala DNA -keskusteluryhmässä on 1004 jäsentä.  

Luovutetun Karjalan alueella on vuosisatojen ajalta yhteistä asutus- ja väestöhistoriaa Ruotsin ja Suomen rajamaana. Aluetta ja sen asukkaita ei siis yhdistä pelkästään Karjalan menetys sodan jälkeen Neuvostoliitolle ja väestön evakoituminen muuanne Suomeen. Tämä tekee siitä kiintoisan myös alueellisena DNA-projektina.

Projektin tarkoitus on lisätä DNA-sukututkimusharrastusta yleensä ja erityisesti Luovutetun Karjalan sukuihin kuuluvien keskuudessa. Sen tarkoitus on rikastuttaa ja tuottaa lisäarvoa jäsenten harrastukseen. Kun projektissa keskitetysti kertyy tulostietoa yksittäisten jäsenten (tai sukujen) DNA-tuloksista, samalla on mahdollista, että syntyy uutta kokonaisnäkemystä alueen sukujen yhteyksistä ja asuttamissuunnista. 

Projektilla on omat web-sivut, joilla näkyvät isälinjan/äitilinjan testin tehneet jäsenet oman haploryhmänsä ao. alaryhmään (poika/tytärhaaraan) sijoitettuna.  Facebookissa on Karjala DNA -keskusteluryhmä jäsenille ja muille nimenomaan Luovutetun alueen näkökulmasta DNA-sukututkimuksesta kiinnostuneille. 
TÄSTÄ   linkistä pääset Karjala DNA -projektin web-sivuille.

TÄSTÄ   linkistä pääset Karjala DNA -projektin Facebook-keskusteluryhmän sivuille.