DNA-testin löytämien geenisukulaisten määrä  

Tämä taulukko antaa asiaa vielä tuntemattomalle käsityksen siitä, kuinka paljon DNA-sukulaisia testit saattavat löytää.  Kokeneempi harrastaja voi verrata omaa "saalistaan". (Tein ensimmäiset DNA-testini noin 2 v sitten, uusia osumiahan löytyy koko ajan).

Monet seikat vaikuttavat siihen, paljonko geenisukulaisia kullekin löytyy: 

Jonkun geenisukuun vain on syntynyt vähemmän jälkeläisiä ja haaroja kuin jonkun toisen sukuun, jonkun geenisuvussa on satuttu toistaiseksi tekemään DNA-testejä enemmän kuin toisen jne. Erään tuttavani suoran äitilinjan testi antoi odottaa vuoden, ennen kuin ensimmäinen osuma ilmestyi - mutta se olikin sitten kirkonkirjoistakin löydettävä, ennestään tuntematon sukulaisuus.  

Isälinjan haploryhmäni on     I1d3a

Äitilinjan haploryhmäni on    H1a2 

Päivitys 28.2.2013:

FTDNA päivitti järjestelmänsä uusimmilla päätelmillään  kriteereistä, joilla sukulaisuuksien etäisyys arvioidaan ja päivitti sen jälkeen asiakkaiden tulosteet niitä vastaaviksi. Aiemmat ennusteet sukulaiuuden läheisyydestä näyttävät useimmiten olleen liian "optimistisia", joten monien "osumien" kohdalla ennuste lähimmän yhteisen esivanhemman elinajankohdasta on siirtynyt kauemmas menneisyyteen. Samalla kaukaisimpia osumia (joiden yhteinen geeniperimä on ollut pienin) on pudonnut pois tulosteilta liian epävarmoina. Päivitän tämän taulukon, kunhan ehdin. Esim. FF-serkkuhaun löytämiä osumia on kerrottu 28.2.2013 yhteensä 166, kun niitä 15.9.2012 tulosteilla oli 207. Tuolloin lähimpään sukulaisuusluokkaan määriteltyjä oli 4, nyt 1. Muut kolme ovat siirtyneet seuraavaan "serkkukategoriaan".

dna_osumien_lukumaara_15.92.jpg